Husorden for Ans Bryghus og regler for ølbrygning.
Ans Bryghus er TAWØL’s eget bryggeri. Ans Bryghus er bygget og ejet af laugets medlemmer.
For at kunne brygge øl skal man være medlem af TAWØL’s håndbryggerkredsen.
Ans Bryghus holder til i lånte lokale hos Hulkærhus Planteskole.
I tilfælde af tvivlsspørgsmål, konstaterede uregelmæssigheder, eller andet, kontakt en af personerne for styregruppen i Ans bryghus. (se navne på hjemmesiden).
Åbning og ansvar
- Ans Bryghus vil være åben for øl brygning efter behov, dog fortrinsvis lørdage.
- Nøgle til bryghuset bæres af ”nøglebærer”. Disse personer har personlig ansvar for
nøglen, åbner og lukker for bryghuset og fungerer som vagthavende under bryghusets
åbningstimer.
- Den vagthavende har, under vagten, ansvar for bryghusets drift, sikkerhed og hygiejne.
- Der må kun brygges øl af medlemmer af TAWØL’s håndbryggerkreds.
- Der må kun brygges øl under følgende forhold:
- At det er en privatperson, der anvender brygge anlægget.
- At der brygges på personens eget ansvar.
- At det er for personens egen regning og risiko der brygges.
- At brygget er beregnet til brug i personens hjem, til dennes husholdning og dennes private gæster.
- Det skal understreges at det bryggede øl ikke må anvendes til foreningens arrangementer, og der ikke må foretages nogen form for salg.
Klublokalet.
- Klublokalet benyttes fortrinsvis i forbindelse med brygningen. Klublokalet kan desuden
benyttes til håndbryggermøder og TAWØL bestyrelsesmøder. Klublokalet må ikke
Benyttes som festlokale. Rygning er ikke tilladt i lokalet.
- Efter brug af klublokalet har hver enkelt ansvar for oprydning og opvask.
- Ved vådt vejr skal fodtøjet tages af i hallen nedenfor trappen.
- Toilettet må bruges efter behov. De øvrige lokaler tilhører Hulkærhus Planteskole og
skal betragtes som forbudt område.
Reservering af bryghuset.
- For at der kan brygges øl, skal bryghuset reserveres, mail til formand for Ans bryghus.
Reserveringslisten kan læses på hjemmesiden under ”Ans bryghus”.
Bryghuset kan reserveres på lørdage. Undtagelsesvis kan der aftales brygning på
Andre tidspunkter.
Brygning og rengøring.
- Inden opstart af brygning, gennemgås bryggeriet for at finde eventuelle Uregelmæssigheder, herunder GAS, EL og Vandinstallationer.
- Som forberedelse til et hvert bryg sikrer man sig at alt udstyr og redskaber er rene. Om nødvendigt skal udstyr steriliseres. Urent udstyr eller redskaber kan nemt ødelægge et bryg.
- Efter brygningen rengøres udstyr og redskaber grundigt. Husk også gulvet!
Forbrug af råvarer + Betaling.
- Forbrugte råvarer mailes til lagerforvalter, senest dagen efter man har brygget. (Nøglebæres opgave).
- Lagerforvalter sender regning på brygget til nøglebærer, som overfører det fulde beløbtil Tawøl`s bank konto. (Se konto nr. andetsteds på hjemmesiden).
- Det er nøglebæres eget ansvar at få penge af de øvrige håndbryggere som er med til atBrygge den pågældende dag.
- Det er tilladt at medtage egne råvarer. Grundbeløbet skal dog altid betales.
Lagring af øllet.
- Alt udstyr, inklusive gæringsbeholdere kan frit benyttes, skal dog forblive i bryghuset.
- Det er medlemmers eget ansvar at skaffe flasker, fustager til det færdige øl.
Vis respekt for bryghuset – hygiejnen – udstyret – sikkerheden.
og ikke mindst ….. produktet : ØLLET !
Kim René Jensen formand for Ans Bryghus.